U Španiji sve gore

Izvor: B92, 19.Okt.2020, 18:33

U Španiji sve gore

Nekoliko španskih regiona pooštrilo je ograničenja vezana za koronavirus, u pokušaju da suzbiju drugi talas infekcije.

Pa će tako gradovi Burgos i Arandu de Duero od sutra uveče biti zatvoreni za sva putovanja, osim za ona koja su neophodna.

Vlasti u severnom regionu Kastilja i Leon najavili su da će zatvoriti grad Burgos i obližnji grad Arandu de Duero za sva putovanja, osim neophodna putovanja od utorka uveče, nakon što je stopa zaraze premašila 500 slučajeva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na 100.000 ljudi, preneo je Rojters.

Region je uveo slične restrikcije gradovima Salamanki, Leonu i Palensiji prošle sedmice.

Aragon, u kome je izbilo žarište u leto kada se zarazio veći broj poljoprivrednih radnika migranata, uveo je ograničenja kapaciteta u barovima i restoranima i zabranio prodaju alkohola u prodavnicama između 22.00 časa i 8.00 sati ujutru.

Regionalna šefica zdravlja Sira Repoljes izjavila je da je veoma blizu toga da uvede ograničenje kretanja u glavnom gradu regiona Saragosi.

Katalonija je prošle sedmice naredila 15-dnevno zatvaranje barova i restorana, dok je preduzetnicima koji rade 24 časa naložila da moraju da budu zatvoreni od 22.00 časa uveče i mogu ponovo da počnu da rade od 7.00 časova ujutru.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.