U Sočiju otvoren Svetski festival omladine – graditelja Novog sveta, uz 200 mladih iz Srbije

Izvor: Vostok.rs, 03.Mar.2024, 00:06

U Sočiju otvoren Svetski festival omladine – graditelja Novog sveta, uz 200 mladih iz Srbije

“Našu multinacionalnu zemlju čine stotine kultura, jezika, tradicija, a bratstvo naroda je uvek bilo i ostaje naš glavni oslonac, prednost i snaga” – istakao je u pozdravnoj poruci predsednik Rusije.
Iz Sočija specijalno za Bratstvo javlja se član srpske delegacije Milan Bojić:
«Danas je u Sočiju svečano i veličanstveno otvoren “Svetski festival omladine”, a Soči je svečano proglašen za grad omladine i grad budućnosti.
Proglašen je za grad omladine budući da je ovo drugi put (prvi put je bilo 2017. godine) da se u njemu održava Festival koji je i zvanično najveći događaj za mlade na svetu, sa preko 20 000 učesnika iz celog sveta. Gde je omladina tu je i budućnost, tako da budući da se tu skuplja najsposobnija omladina iz celog sveta jasno je da se tu stvara nova budućnost, novi svet koji će biti multipolaran.
U delu Sočija pod nazivom Adler izgrađen je ogroman Olimpijski park za Zimske olimpijske igre koje su se desile pre 10 godina. Ta veličanstvena zdanja izgrađena u futurističkom stilu su iskorišćena na najbolji mogući način, postala su dom za omladinu celog sveta, mesto gde su se hrabri i slobodni osmelili da stvaraju bolji svet.
Nalazeći se omeđen plavetnilom Crnog mora sa jedne strane i Kavkazom čiji vrhovi se bele tokom cele godine, sa druge strane predstavlja neverovatno mesto za turistički doživljaj.
Svakako provod je zagarantovan, ali naša delegacija je došla sa svešću da je pre svega tu da celom svetu predstavi svoju zemlju na najlepši mogući način.
Kao i 2017. godine naša delegacija je jedna od najbrojnijih na Festivalu sa oko 200 učesnika. Na našem sastanku pred Festival koji je istovremeno bio i emotivan i motivacioni svi smo se složili da na svakom mestu treba da branimo integritet naše zemlje i da imamo svest da predstavljamo zastavu za koju je mnogo naše predačke krvi proliveno i da tu čast moramo da osvetlamo.
Na sledećim snimcima se upravo vidi taj duh, duh ponosa i ljubavi prema otadžbini:»
Izvor: Milan Bojić / srbratstvo.ru

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.