Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Apr.2016, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sarajavu sjednica Centarlnog popisnog biroa

U Sarajevu je počela sjednica Centralnog popisnog biroa, čija je jedna od ključnih tačaka predstavljanje analize rješavanja spornih pitanja u određivanju rezidentnog stanovništva, potvrdila je Srni portparol Agencije za statistiku BiH Mirsada Adembegović.

Među ključnim tačkama sjednice koja je počela u 16 sati, jeste i jedinstveni program za obradu podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine.

Sjednica Centralnog popisnog biroa, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je trebalo da bude održana 14. aprila, odgođena je zbog nedostatka kvoruma pošto tada direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić nije uspio da se na vrijeme vrati sa službenog puta iz Luksemburga zbog neuvezanosti avio-linija.

Prvi jul zakonski je rok za objavljivanje rezultata popisa stanovništva i domaćinstava u BiH, provedenog u oktobru 2013. godine.

Prepreka u objavljivanju rezultata popisa jeste formulacija stalnog stanovnika u BiH.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Sporno novih 70.000 popisnica, traži se reakcija VMBiH

Izvor: Cafe.ba, 19.Apr.2016, 09:58

Nakon četverosatne sjednice Centralnog popisnog biroa u Sarajevu u vezi Popisa stanovništva 2013. nije postignut dogovor o jedinstvenoj metodologiji za izvođenje rezidenta, a nije utvrđen ni jedinstven program za obradu podataka.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.