U SAD 3,4 odsto odraslih homoseksualci

Izvor: BKTV News, 19.Okt.2012, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U SAD 3,4 odsto odraslih homoseksualci

Rezultati najnovijeg i možda najobuhvatnijeg istraživanja do sada pokazuju da se 3,4 odsto odraslih Amerikanaca izjašnjavaju kao lezbejke, gejevi, biseksualci i transseksualci.
U okviru istraživanja agencije Galup, koje je objavljeno noćas, ispitano je više od 121.000 ljudi, u periodu od juna do septembra. Glavni autor izveštaja Geri Gejts izjavio je da savremeni mediji nesrazmerno prikazuju pripadnike LGBT populacije kao belce, muškarce, urbane i bogate osobe, ali da novi podaci pokazuju >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da to nije sasvim tačno.
Rezultati istraživanja su pokazali da se 4,6 odsto Afro-amerikanaca izjasnilo kao LGBT, četiri odsto Hispano-amerikanaca, 4,3 odsto Azijata i 3,2 odsto belaca. Od muškaraca koji su ispitani 3,3 odsto se izjasnilo da su gejevi, a 3,6 odsto žena da su lezbejke ili biseksualci.
Homoseksualaca ima više među mlađim Amerikancima starosti od 18 do 29 godina. Nasuprot ranijim, manjim istraživanjima, novi podaci pokazuju da pripadnika LGBT populacije ima više među Amerikancima s nižim stepenom obrazovanja kao i među onima s manjim primanjima.
Dvadeset odsto ispitanika koji su rekli da su LGBT je venčano, a 18 odsto živi s partnerom, dok od onih koji nisu LGBT 54 odsto je venčano a četiri odsto živi s partnerom. Među muškarcima koji su se izjasnili kao pripadnici LGBT populacije 16 odsto ima decu mlađu od 18 godina u svom domu, dok je taj procenat među strejt muškarcima 31 odsto. U slučaju žena, procenat onih koje imaju decu u obe grupe je isti – 32 odsto.
Izvor: Blic
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.