U Rusiji po zvaničnim podacima umrlo 100 lekara, njihove kolege sumnjaju da ih je više

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Maj.2020, 22:32

U Rusiji po zvaničnim podacima umrlo 100 lekara, njihove kolege sumnjaju da ih je više

Jedan ruski zdravstveni zvaničnik izjavio je danas da je, po podacima regionalnih vlasti, od koronavirusa umro 101 lekar.

Zdravstveni radnici dovode u pitanje zvanični podatak i smatraju da je stvaran broj mnogi veći.

Na listi koju su lekari objavili na internetu je više od 300 imena.

Rusija je po posledicama pandemije na trećem mestu u svetu, iza Sjedinjenih Država i Brazila, i ima više od 360.000 zaraženih, uključujući 3.807 umrlih.

Relativno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << niska stopa smrtnosti u Rusiji izaziva sumnje domaćih i stručnjaka na Zapadu da su vlasti mogle da manipulišu podacima i da su iz političkih razloga prijavljivale manji broj umrlih.

Ruski zvaničnici ljutito odbacuju te navode i tvrde da je mala stopa smrtnosti posledica efikasnih mera tokom epidemije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U Rusiji po zvaničnim podacima umrlo 100 lekara, njihove kolege sumnjaju da ih je više

Izvor: Danas, 26.Maj.2020

Jedan ruski zdravstveni zvaničnik izjavio je danas da je, po podacima regionalnih vlasti, od korona virusa umro 101 lekar.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.