U Rostoku ponovo sukobi policije i demonstranata

Izvor: Blic, 04.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Rostoku ponovo sukobi policije i demonstranata

U Rostoku je danas ponovo došlo do sukoba policije i demonstranata koji od subote protestuju protiv samita sedam najrazvijenijih zemalja sveta i Rusije (G8) koji u sredu počinje u Hajligendamu.

Oko 400 maskiranih demonstranata, koji su gađali flašama i drugim predmetima, sukobilo se sa više stotina policajaca.

Uhapšeno je više demonstranata zbog kršenja propisa o zabrani maskiranja lica na demonstracijama. Tokom nereda je povređen i jedan fotoreporter.

Demonatranti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su, kao i u subotu, skup počeli mirno, okupljanjem ispred zgrade Ureda za strance u Rostoku gde su protestovali zbog politike koju prema azilantima vode članice G8. Nosili su transparente na kojima je bilo napisano "Obustaviti teror proterivanja azilanata" i "Veća prava za izbeglice".

Kao i u subotu, među demonatrante koji su protestovali na uobičajeno miran način, brzo su se umešali pripadnici takozvanih autonomnih grupa koje vlasti smatraju odgovornim i za nerede posle demonstracija u subotu.

U njima je ranjeno 520 protivnika samita G8 i 433 policajca. Policija je danas ocenila da se najveći deo od oko 2.000 militantnih "autonomaša" i dalje nalazi u Rostoku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.