U Rimu protest protiv italijanske vlade

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Maj.2020, 15:46

U Rimu protest protiv italijanske vlade

Oko 200 osoba danas je u centru Rima protestovalo u napetoj atmosferi protiv italijanske vlade, tražeći odlazak premijera Đuzepea Kontea, optuženog za loše stvari u zemlji.

Mala grupa demonstranata je u pokušaju da izbegne policijski kordon pobegla sporednim ulicama, dok su neki demonstranti legli ispred policijskih oklopnih vozila da bi ih sprečili da krenu napred.

Deo demonstranata su simpatizeri ekstremne desnice, jer nose majice sa natpisom "Marš za Rim". >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Taj marš su 1922. godine organizovali fašisti Benita Musolinija kako bi izvršili pritisak na tadašnju vladu.

"Hoćemo revoluciju u Italiji. Konteova vlada nam se ne sviđa", rekao je Frans presu neimenovani demonstrant.

Italija, koja je veoma pogođena epidemijom koronavirusa sa više od 33.000 mrtvih, zabeležila je pad od 5,3 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) tokom prva tri meseca 2020. u odnosu na prethodni period. To je najveći pad BDP-a u poslednjih 25 godina u Italiji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U Rimu protest protiv italijanske vlade

Izvor: Beta, 30.Maj.2020

Oko 200 osoba danas je u centru Rima protestovalo u napetoj atmosferi protiv italijanske vlade, tražeći odlazak premijera Djuzepea Kontea, optuženog za loše stvari u zemlji. Mala grupa demonstranata je u pokušaju da izbegne policijski kordon pobegla sporednim ulicama, dok su neki demonstranti legli...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.