U Rijeci takmičenje za najbolji zaboravljeni kuvarski recept iz celog sveta

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Avg.2019, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Rijeci takmičenje za najbolji zaboravljeni kuvarski recept iz celog sveta

Evropska prestonica kulture 2020, hrvatski grad Rijeka, objavila je konkurs za najbolji kuvarski recept iz celog sveta, a najbolje ocenjeni biće spremljeni u septembru na festivalu svetske muzike i gastronomije Porto Etno.

Konkurs je otvoren do 20. avgusta i mogu da se prijave ljudi iz celog sveta, a prikupljeni recepti postaće osnova za Riječki arhiv svetske kulinarske memorije, prenela je agencija Hina.

Uz zaboravljene recepte poželjno je poslati fotografiju, a >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u prijavi, uz popis potrebnih namirnica treba navesti naziv jela, kako se saznalo za recept, te detaljan opis pripreme i posluživanja.

Najbolji zaboravljeni recept biraće žiri u kojem će između ostalih biti šefovi Stevo Karapandža i Srđana Jevtić. Najbolji recepti biće oživljeni i pretvoreni u vrhunska jela koja će biti pripremana i moći da se probaju na festivalu Porto Etno 6. septembra, saopštili su organizatori.

Taj festival svetske muzike i gastronomije, od 6. do 8. septembra ugostiće više od 100 izvođača, među kojima su Boban Marković Orkestra, BaBa ZuLe, Acid Araba i Ive Bittove, a posetioci će moći da probaju jela 20 svetskih kuhinja koje će pripremati udruženja nacionalnih manjina i Riječani i Riječanke poreklom iz celog sveta.

Detalji o načinu prijave dostupni su na linku https://rijeka2020.eu/natjecaj-za-najbolji-zaboravljeni-kuharski-recept.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.