U RS 6.000 SUMNJIVIH PENZIONERA

Izvor: Kurir, 23.Mar.2012, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U RS 6.000 SUMNJIVIH PENZIONERA

Uglavnom su penzionisani sa nalazima sa psihijatrijskih klinika iz Podgorice, Mostara, Srbije

BANJALUKA - Direktor Fonda DIO Republike Srpske Mladen Milić izjavio je da poseduje spisak na kojem su imena oko 6.000 ljudi koji su penzionisani na osnovu "sumnjivih nalaza".

"Uglavnom su penzionisani sa nalazima sa psihijatrijskih klinika iz Podgorice, Mostara, Srbije i nekih drugih mesta. To na neki način otvara sumnju da se radi o lažnim uverenjima na osnovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kojih su ostvarili određena prava", kazao je Milić, prenele su banjalučke Nezavisne novine.

Predstavnici Vlade RS i BORS u sredu uveče su se dogovorili da po hitnom postupku bude donesen zakon o reviziji invalidskih penzija kako bi iz sistema bili eliminisali svi oni koji već duže vreme na nezakonit način koriste sredstva iz penzijskog sistema.

Dogovoreno je i da će Fond PIO, Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite RS izračunati koliko je novca potrebno da bude nadoknađen borački dodatak na mesečnom nivou za 10.000 do 11.000 penzionera iz boračkih kategorija.

Dražen Perendija, predsednik Predsedništva Boračke organizacije RS, kaže da je od 47.000 invalidskih penzija u RS sigurno bar 7.000 lažnih. Naime, od 34.000 penzionera koji su imali umanjenja, 18.000 penzionera koji pripadaju boračkoj kategoriji našlo se u novom boračkom dodatku na mesečnom nivou. Ostali, kojih prema procenama ima između 10.000 i 11.000 nisu u tom dodatku, tako da će njima biti nadoknađena sredstva.

Premijer RS Aleksandar Džombić rekao je da će tačne kalkulacije o tome koliko je novca potrebno biti gotove do četvrtka kada će biti održan sledeći sastanak sa predstavnicima BORS.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.