U Poreču ukraden nakit vredan 1,38 miliona evra

Izvor: Blic, 23.Jul.2010, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Poreču ukraden nakit vredan 1,38 miliona evra

U centru Poreča, za sada nepoznati počinioci, za samo nekoliko minuta, opljačkali su zlataru iz koje su uzeli nakit vredan deset miliona kuna (1,38 miliona evra).

Pljačka je bila dobro organizovana, a pljačkaši su pred zgradu došli u kolima Hitne pomoći.

Kako izveštavaju lokalni mediji, pljačka se desila u sredu u 5.30 ujutro kad su se pljačkaši vozilom Hitne pomoći dovezli pred zlatarnicu Veritas u Ulici Dekumanus u samom centru Poreča, odeveni kao medicinsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osoblje provalili kroz ulazna vrata i u samo nekoliko minuta odneli veliku količinu nakita.

Alarm zlatarnice zavijao je preko pola sata, ali to nije bilo sumnjivo nikom od stanara okolnih zgrada koji su navikli da se alarmi zaštićenih objakata pale sami od sebe skoro svake noći.

Da su pljačku izveli profesionalci potvrđuje i to što su u starogradsko jezgro prošli kroz rampu kojom smeju ući samo stanari i interventna vozila.

Najverovatnije su pušteni baš zato što su se vozili u Hitnoj pomoći.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.