U Podgorici danas novi veliki antirežimski protest

Izvor: Vostok.rs, 23.Dec.2015, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Podgorici danas novi veliki antirežimski protest

23.12.2015. -

U Podgorici će danas, u organizaciji Demokratskog fronta, biti održan novi antirežimski protest ispred Skupštine Crne Gore.

Kako je najavljeno iz DF, početak protesta je zakazan za 18 sati na platou ispred parlamenta, a potom je planirana šetnja do Televizije Crne Gore, gdje će građani iskazati svoj protest zbog uređivačke politike tzv. Javnog servisa.

„Pozivamo sve slobodne građane, bez obzira na političku opredijeljenost, da nam se pridruže >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << u iskazivanju nezadovoljstva stanjem u zemlji i da prošetaju sa nama do zgrade RTCG, koju ćemo opkoliti i pokazati šta mislimo o uređivačkoj politici ove sramotne televizije! Vidimo se, sloboda traži ljude“, saopšteno je iz DF.

Iz tog opozicionog saveza je ranije poručeno da je ostatak opozicije prihvatanjem razgovora u parlamentu pristala na odlaganje rješenja, čime je pokazano da im je bliža Demokratska partija socijalista nego borbi DF-a za slobodne i fer izbore.

DF je, kako je rekao član Predsjedništva Nebojša Medojević, nezadovoljan rezultatom razgovora u parlamentu.

„Opozicija je odustala od ranijeg zajedničkog opozicionog zahtjeva, prelazne vlade, i prihvatila da učestvuje u nekim pregovorima o mjesnim zajednicama, upravnim odborima, vodovodima, kanalizacijama, što je za nas iz DF-a neprihvatljivo“, kazao je Medojević.

Iz DF-a su pozvali građane Crne Gore, koji nijesu zadovoljni stanjem u zemlji, da im se pridruže u nastavku politike protesta i dođu danas ispred parlamenta u 18 sati.

Skup će, kako je najavljeno, nastaviti šetnjom do Javnog servisa, gdje će iskazati svoj protest zbog uređivačke politike i, kako je rekao Medojević, neistina kojima Javni servis obasipa javnost kad je u pitanju politika DF-a.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.