Izvor: B92, 01.Mar.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Pakistanu uhapšen jedan od organizatora napada na SAD

Islamabad -- Kalid Šeik Muhamed, osumnjičen da je jedan od glavnih organizatora napada na SAD, uhapšen je u subotu blizu Islamabada, saopštio je pakistanski ministar unutrašnjih poslova Fejsal Saleh Hajat. Muhamed se nalazi na listi najtraženijih FBI, a Amerika je nedavno povećala nagradu za njegovo hapšenje na 25 miliona dolara. Američki zvaničnici smatraju Muhameda za jednog od glavnih ljudi Al Kaide i organizatora terorističkih napada na SAD. Pored Muhameda, uhapšena su još >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dvojica muškaraca, čiji identitet nije saopšten.

Smatra se da su stotine pripadnika Al Kaide i bivšeg talibanskog režima pobegle u Pakistan posle početka napada na Avganistan 2001. godine, koju je predvodila Amerika. Pakistanska vlada kaže da je američkim zvaničnicima do sada izručila više od 420 uhapšenih, osumnjičnjnih za pripadništvo Al Kaidi ili talibanskom pokretu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.