Izvor: Blic, 12.Dec.2009, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Pakistanu ubijen jedan od traženijih članova Al Kaide

U zapadnom Pakistanu ubijen je najverovatnije jedan od najviših zvaničnika Al Kaide, Saleh al Somali, u napadu bespilotnom letelicom početkom sedmice, javljaju danas američki mediji.

Američki zvaničnik, koji je tražio da ostane neimenovan, izjavio je za tv mrežu ABC da je Al Somali ubijen u Vaziristanu i da je bio nadležan za operativno planiranje u Al Kaidi.

"Postoje snažne indicije da je on ubijen u utorak", rekao je taj zvaničnik.

On je dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je Al Somali bio blizak sa najužim krugom lidera Al Kaide, i da je imao kontakte sa drugim ekstremistima čije su baze u Pakistanu.

Al Somali je primao naređenja od najviših zvaničnika Al Kaide, i radio je sa islamistima koji su stizali u plemenska podrucja Pakistana, gde terorističke grupe traže utočište, rekao je zvaničnik.

On je dodao da je Al Somali verovatno bio uključen u planiranje napada na SAD i Evropu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.