Izvor: B92, 16.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Njujorku o globalnom zagrevanju

Njujork -- Gradonačelnici i guverneri iz celog sveta okupili su se u Njujorku na samitu o globalnom zagrevanju.

Oni razmenjuju ideje i načine sprečavanja globalnog zagrevanja. Trideset učesnika će na samitu predstaviti ekološke probleme gradova iz kojih dolaze. Amerika, inače zemlja koja već nekoliko godina odbija da se obaveže da smanji emisiju ugljen-dioksida u atmosferu, još jednom je organizator svetskog skupa na kojem se raspravlja o mogućim drastičnim klimatskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << promenama.

Gradonačelnica Mumbaija smatra da su ekološki problemi svake svetske metropole isti.

"Ono što mi možemo da uradimo jeste da pronađemo razna rešenja i možemo da pronađemo nove, ali i da modifikujemo stare ideje, a veoma bitno je da se rešenja i ideje razmenjuju među gradovima", kaže Šubha Raul.

Bliskost Amerike i Velike Britanije i na ovom samitu je izbila u prvi plan. Gradonačelnik Londona je pre priče o bilo kakvom ekološkom problemu, naglasio da su Njujork i London pobratimski gradovi i da nisu rivali već da zajedno rešavaju probleme.

Jedan od predstavnika Amerike na samitu je i bivši američki predsednik Bil Klinton.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.