U Nigeriji otkrivena fabrika beba: Tinejdžerke držane i primoravane na seks da bi prodavali decu

Izvor: Blic, 11.Maj.2013, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nigeriji otkrivena "fabrika beba": Tinejdžerke držane i primoravane na seks da bi prodavali decu

Nigerijska policija spasila je 17 trudnih tinejdžerki i 11 novorođenčadi iz kriminalne "fabrike beba" u jugoistočnoj državi Imo, a sada traga za ženom koja se sumnjiči da je planirala njihovu prodaju, saopštili su danas zvaničnici.

Tinejdžerke su policiji rekle da su sve zatrudnele sa jednim 23-godišnjakom, koji je uhapšen, da im nije bilo dozvoljeno da napuštaju kuću iz koje su spasene i da su hranu dobijale jednom dnevno, javio je Bi-Bi-Si (BBC).

Na jugoistoku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nigerije već su otkrivani slični slučajevi "fabrika beba". Prema podacima Evropske unije, Nigerija je, zajedno sa Kinom, jedan od najvećih izvora za trgovinu ljudima u Evropi, gde se državljani ovih zemalja često primoravaju na prostituciju.

Istražitelji Nacionalne agencije za zabranu trgovine ljudima ustanovili su da se novorodjenčad iz Nigerije prodaju i za 4.200 evra.

Siromašne, neudate žene nemaju mnogo izbora u Nigeriji ukoliko zatrudne, a društvo ih u najvećem broju slučajeva odbacuje.

Tako se često događa da tinejdžerke koje neplanirano zatrudne odlaze na klinike gde su primorane da posle porođaja ostave svoje bebe, koje se ili prodaju u procesu ilegalnog usvajanja, ili se koriste kao dečija radna snaga, ili završe u nekom od brojnih kanala prostitucije.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Raskrinkana "fabrika beba" u Nigeriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Maj.2013

Nigerijska policija spasila je 17 trudnih tinejdžerki i 11 novorođenčadi iz kriminalne 'fabrike beba' u jugoistočnoj državi Imo, a sada traga za ženom koja se sumnjiči da je planirala njihovu prodaju, saopštili su zvaničnici.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

"Fabrika beba" u Nigeriji

Izvor: B92, 11.Maj.2013

Abudža -- Nigerijska policija spasila je 17 trudnih tinejdžerki i 11 novorođenčadi iz kriminalne "fabrike beba" u jugoistočnoj državi Imo...Sada se traga za ženom koja se sumnjiči da je planirala njihovu prodaju, saopštili su danas zvaničnici...Tinejdžerke su policiji rekle da su sve zatrudnele...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.