U Nemačkoj izglasan nov zakon za seksualne radnike

Izvor: Blic, 24.Mar.2016, 02:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nemačkoj izglasan nov zakon za seksualne radnike

Nemačka vlada je odobrila zakon koji pojačava kontrolu prostitucije i poboljšava kvalitet zdravlja seksualnih radnika, ukljucujući i zakonsku obavezu upotrebe kondoma.

Zakonodavstvo je 2002. godine legalizovalo prostituciju i uvelo socijalnu zaštotu za seksualne radnike, ali je taj čin doveo do ekspanzije nelegalnih bordela, zbog čega su se Nemci sada odlučili na jačanje kontrole.

Predlog zakona koji je danas odobren, poziva na strožije regulisanje tih objekata i zaposlenih. Seksualni radnici će morati da se registruju i odlaze na obavezna savetovanja najmanje svake druge godine, definisano je novim zakonom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.