U Nemačkoj 7, 2 miliona stranaca

Izvor: BKTV News, 27.Okt.2013, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nemačkoj 7, 2 miliona stranaca

Federalna kancelarija za statistiku Nemačke saopštio je da je u Nemačkoj 2012. godine registrovano oko 7,2 miliona stranih državljana, što je povećanje od 4,1 odsto u odnosu na 2011. godinu.
U 2012. godini je povećan broj osoba sa pasošem strane zemlje za 282.800 osoba u odnosu na 2011. godinu, što je porast od 4,1 odsto, prenosi Anadolija.
To je ujedno i najveći godišnji porast od 1993. godine, kada je u Nemačku pristigao veliki broj osoba iz zemalja bivše Jugoslavije, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << posebno iz Bosne i Hercegovine.
Prošle godine je smanjen broj turskih državljana u Nemačkoj za dva odsto, jer je veliki broj izabrao nemačko državljanstvo.
Nemačka je pre nekoliko dana odlučila da prihvati 5.000 Sirijaca, koji mogu u zemlji da ostanu dve godine, a zatim moraju podneti zahtev za produženje boravka.
Izvor: Novosti
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.