U Meksiku uhapšen 14-godišnji plaćeni ubica

Izvor: Blic, 03.Dec.2010, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Meksiku uhapšen 14-godišnji plaćeni ubica

Meksička vojska uhapsila je 14-godišnjeg dečaka osumnjičenog da radi kao plaćeni ubica za narko kartel, prenosi BBC.

Policija kaže da je Edgar Himenez, sa nadimkom El Pončis, pokušao da se ukrca u avion iz Kuernavake koji je leteo za Sjedinjene Američke Države, zajedno sa svoje dve sestre.

Vojni zvaničnici navode da je Himenez učestvovao u četiri naručena ubistva i da je to radio pod dejstvom droge, kao i da su mu naručioci pretili da će ga ubiti ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne izvrši zadatak.

Veruje se da je tinejdžer radio za južnopacifički kartel u meksičkoj državi Morelos. Vojni izvori kažu da jedna od njegovih sestara optužena da je bila zadužena da se tela ubijenih sakriju.

Himenez je za list "Reforma" ispričao: "Ja sam im samo skidao glave, ali ih nikad nisam vešao na mostove".

Vešanje tela sa mostova na prometnim saobraćajnicama je praksa među meksičkim kartelima koja predstavlja način da se zaplaše rivali.

Više od 28.000 ljudi ubijeno je u obračunima narko kartela od kako je predsednik Felipe Kalderon 2006. godine počeo da koristi vojsku u borbi protiv trgovaca drogom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.