U Meksiku poginulo 11 policajaca

Izvor: Blic, 10.Jul.2012, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Meksiku poginulo 11 policajaca

MEKSIKO SITI – Sedam policajaca i četiri pripadnika narko-bande poginula su u pucnjavi na severozapadu Meksika.

Zvaničnici kažu da su policajci upali u zasedu napadača na putu u državi Sinaloa, javio je Bi-Bi-Si. Policajci su se vraćali iz grada Čoiks, u kome je zabeležen nagli porast kriminala i nasilja, uključujući ubistvo šefa policije prošlog meseca.

Sinaloa je uporište istoimenog narko-kartela, jednog od najmoćnijih u zemlji.

Napad je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << usledio tri dana nakon što je guverner Sinaloe Mario Lopez Valdez saopštio da će federalne policijske snage preuzeti dužnost u Čoiksu.

On je rekao da nakon što je šef lokalne policije Ektor Ečaverija Islas ubijen 29. juna niko iz opštinskih snaga bezbednosti nije bio voljan da preuzme njegovo mesto.

Lokalni zvaničnici preporučili su meštanima da ne izlaze nakon što padne noć i da ostanu u svojim kućama “kako bi izbegli mogućnost da budu povrijeđeni u pucnjavi”.

U maju, 21 osoba je ubijena u Čoiksu u sukobima vojske i nekoliko narko-bandi.

Analitičari kažu da pripadnici bande Beltran Lejva pokušavaju da preuzmu tu oblast od kartela Sinaloa.

Prema nekim procenama, više od 55.000 ljudi ubijeno je u nasilju povezanom sa drogom od kada je predsednik Felipe Kalderon došao na vlast 2006.

Pobednik meksičkih predsjedničkih izbora 1. jula Enrike Penja Nijeto unajmio je bivšeg šefa kolumbijske policije generala Oskara Naranhu da mu pomogne u borbi protiv narko-kartela.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Poginulo 11 osoba u Meksiku

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jul.2012

MEKSIKO SITI – Sedam policajaca i četiri pripadnika narko bande poginula su u pucnjavi u sjeverozapadnom Meksiku.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.