U Maliju kidnapovani alžirski konzul i šest zaposlenih

Izvor: Blic, 05.Apr.2012, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Maliju kidnapovani alžirski konzul i šest zaposlenih

Alžirskog konzula u gradu Gao na severu Malija i još šest zaposlenih u alžirskom konzulatu danas je kidnapovao nepoznati naoružani muškarac, saopštio je ministar spoljnih poslova Alžira. Pobunjenička vojska Malija

Njih sedmorica su bili prisiljeni da napuste alžirski konzulat u gradu Gao i odvedeni su u nepoznatom pravcu, rekao je državnoj novinskoj agenciji alžirski šef diplomatije Murad Medelsi.

On je dodao da vlada preduzima sve što je u njenoj moći >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kako bi oni bili oslobođeni što je pre moguće, preneo je AP.

Alžirski mediji su ranije danas javili da su konzulat napali islamisti.

Pobunjeničke grupe Tuarega, među kojima su neki povezani sa islamistima, preuzele su kontrolu nad većim delom severnog Malija, podseća američka agencija.

Povezane vesti: Ujedinjene nacije pozivaju na okončanje sukoba na severu Malija U sukobima u Maliju poginulo najmanje 10 osoba Pobunjenici iz plemena Tuarezi pogubili desetine ljudi

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.