Izvor: RuskaRec.ru, 25.Apr.2017, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Krasnojarsku objavljen režim „crnog neba“

Sinoptičari u Krasnojarsku očekuju da će se nepovoljne vremenske prilike za disperziju štetnih čestica u vazduhu zadržati do srede uveče, prenose ruski mediji.
Ovo nije prvi put da se u Krasnojarsku objavljuje režim „crnog neba“.
U februaru je režim nepovoljnih meteoroloških uslova prvog stepena opasnosti bio na snazi 12 dana.
Prošle godine je nekoliko puta uvođen u ukupnom trajanju od 45 dana, prenosi portal Vzglяd. 
Život u Noriljsku: >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << Prilagođavanje ekstremnim klimatskim i ekološkim uslovima
Zbog odsustva vetra i vlage u gradskom vazduhu se nagomilavaju industrijski i automobilski izduvni gasovi, prašina i dim. Smog iznad Krasnojarska često je vidljiv golim okom, što  u stvari i jeste „crno nebo“, koje je zapravo više sivo-smeđe, nego crno.
Režim „crnog neba“ ili zvanično „nepovoljnih meteoroloških uslova“ objavljuje se kako bi se građani upozorili na opasnost i fabrike primorale da smanje zagađenje vazduha. Postoje tri stepena opasnosti od kojih je treći najozbiljniji.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.