U Kovid bolnici u Batajnici 80 odsto nevakcinisanih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2021, 11:39

U Kovid bolnici u Batajnici 80 odsto nevakcinisanih

U Kovid bolnici u Batajnici trenutno je oko 600 bolesnika, a odnos vakcinisanih i nevakcinisanih je 20 prema 80 odsto, izjavila je danas direktorka te zdravstvene ustanove Tatjana Adžić Vukičević.

Ona je za list "Nova" rekla da sada ima više od 300 slobodnih kreveta i da je u funkciji 17 jedinica poluintenzivnog lečenja od ukupno 23, kao i četiri od šest jedinica intenzivne nege.

Kroz kovid bolnicu u Batajnici za godinu dana prošlo je oko 14.700 bolesnika, od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kojih je 10.000 otišlo svojim kućama, a u druge ustanove prebačeno je oko 500 pacijenata, a trenutno je na lečenju 600 bolesnika, izjavila je Adžić Vukičević.

Ona je, povodom godišnjice rada bolnice u Batajnici, rekla da je kroz tu ustanovu prošlo više hiljada zdravstvenih praznika, a da ih je u jednom trenutku bilo 900, kada je na odeljenjima ležalo 930 pacijenata.

Adžić Vukićević je naglasila da je pandemija korona virusa njen najveći životni izazov i najveća bitka u kojoj se bori najbolje što može.

"Ničega u našem uspehu u radu i lečenju ne ni bilo da nije timskog rada, ogromnog rada i požrtvovanja mojih koleginica i kolega, medicinskih sestara i tehničara, posebno mladih lekara koji su posao započeli baš u Batajnici", rekla je Adžić Vukićević i poželela im da svi dobiju stalno zaposlenje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.