Izvor: RTS, 20.Jul.2020, 18:46

U Kongu 60 slučajeva ebole, bolest izmiče kontroli

Slučajevi ebole u Demokratskoj Republici Kongo porasli su na 60, a sahrane predstavljaju posebnu bojazan za širenje bolesti, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija.
Izvršni direktor Svetske zdravstvene organizacije za vanredne programe Majkl Rajan izjavio je da je još tri slučaja otkriveno tokom vikenda, koji čine 56 potvrđenih slučajeva i četiri verovatna u žarištu koje je izbilo prošlog meseca u provinciji Ekvater, preneo je Rojters.
"Bolest je aktivna, nije pod kontorolom", rekao je Rajan na virtualnom brifingu u sedištu SZO u Ženevi, dodajući da pogrebne navike nose zabrinutost.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Bolest je aktivna, nije pod kontrolom" Još jedna zaraza potresa svet: NAJVEĆI RIZIK SU SAHRANE

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2020

Izvršni direktor SZO za vanredne programe Majkl Rajan izjavio je da je još tri slučaja otkriveno tokom vikenda..Slučajevi ebole u Demokratskoj Republici Kongo porasli su na 60, a sahrane predstavljaju posebnu bojazan za širenje bolesti, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO)...,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.