U Kini od danas vojne vežbe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2014, 04:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kini od danas vojne vežbe

Na jugoistočnoj obali Kine danas počinju vojne vežbe za koje je na veb-sajtu ministarstva odbrane rečeno da su godišnje i rutinske i da predstavljaju proveru borbene spremnosti i gotovosti.

U saopštenju se ne daju precizniji podaci o mestu održavanja vežbi, preneo je Rojters.

Pekinški biro za javnu bezbednost saopštio je prošle sedmice da će, zbog vežbi, do sredine avgusta biti većih kašnjenja u avionskim letovima sa međunarodnog aerodroma u Šangaju i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << još 11 drugih aerodroma na istoku Kine.

Ministarstvo je saopštilo da ti letovi neće biti pomerani zbog vežbi, već zbog vremenskih uslova koji se prognoziraju, kao i da će vlasti otvoriti privremene rute za avione i preduzeti i druge mere da umanje posledice po civilne letove.

Aerodromi na istoku Kine su, podsetila je britanska agencija, među najprometnijima u zemlji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.