Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jan.2018, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Keniji poginulo četvoro dece od eksplozije na pašnjaku

Četvoro dece poginulo je u Keniji kada je na jednom pašnjaku aktivirana eksplozivna naprava, saopštili su danas kenijski zvaničnici.

Guverner Mandere Ali Roba okrivio je Veliku Britaniju za stradanje dece jer je ta zemlja verovatno postavila eskplozivne uređaje tokom okupacije Kenije, prenela je agencija AP.

On je zatražio od pripadnika službe bezbednosti da očiste polja od svih uređaja postavljenih pre nego što je Kenija postala nezavisna država 1963. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Prethodno je u istoj oblasti 20. decembra stradalo petoro dece uzrasta od 12 do 17 godina dok su se igrali eksplozivnom napravom koju su našli na pašnjaku.

Mnoga deca koja žive u sušnim regionima Kenije često pomažu porodicama posle školske nastave vodeći stoku na ispašu, a neka od njih primorana su da zbog toga napuste školu, navodi AP.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.