U Kanadi može biti preko 300.000 umrlih odo koronavirusa

Izvor: B92, 09.Apr.2020, 21:50

U Kanadi može biti preko 300.000 umrlih odo koronavirusa

Kanadski institut za javno zdravlje objavio je izveštaj kojim detaljno opisuje mogući najbolji i najgori scenario epidemije koronavirusa u toj zemlji.

Prema najgorim projekcijama, broj smrtnih slučajeva mogao bi da dostigne i 300.000, prenosi RT.

Podaci objavljeni u četvrtak procenjuju da bi, ukoliko se nivo zaraženih ljudi u Kanadi narednih meseci bude kretao između 2,5 do pet posto, moglo doći i do 22.000 smrtnih slučajeva.

Napominje se da su ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogući podaci u slučaju praćenja svih trenutnih mera Zavoda za javno zdravlje.

Kažu da slabije mere u borbi protiv epidemije donose mnogo veći broj smrtnih slučajeva.

Kako piše RT, u najgorem scenariju, koji predviđa da uopšte nema kontrole, procenat bi mogao da ide do 80% tj. preko 300.000 umrlih Kanađana od koronavirusa.

Zavod veruje da će za efikasno suzbijanje virusa u narednim mesecima biti potrebne javne mere poput fizičkog udaljavanja, ispitivanja kontakata i izolacije, ograničenja putovanja, higijene ruku i karantina kako bi se upravljalo mogućim talasima virusa.

Kako stoji u zaključku izveštaja, "Kanada je u ranoj fazi pandemije Covida-19 od nekih drugih zemalja"“, oni imaju priliku da obuzdaju širenje.

"Modeli nisu kristalna kugla", rekla je Tereza Tam, glavna kanadska službenica za javno zdravlje.

Trenutno je ukupan broj slučajeva koronavirusa u Kanadi 19.774, a 461 čovek je preminuo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NAJBOLJI I NAJGORI SCENARIO Projekcije epidemije korona virusa u Kanadi idu od 20.000 do 300.000 MRTVIH

Izvor: Blic, 09.Apr.2020

Kanadska Agencija za javno zdravlje prognozirala je danas da bi ta zemlja u najboljem zamislivom scenariju mogla da ima 22.000 žrtava korone, a u najgorem - i do 300.000.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.