U Jemenu povređeno više od 400 demonstranata

Izvor: S media, 04.Apr.2011, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Jemenu povređeno više od 400 demonstranata

Jemenska policija silom je noćas sprečila na hiljade demonstranata da dođu do predsedničke palate u Hodeidi, na obali Crvenog mora, a u sukobima je povređeno više od 400 ljudi.

Policija je pucala iz vatrenog oružja i koristila suzavac protiv demonstranata koji su ka palati krenuli u dva sata posle ponoći po lokalnom vremenu.

Doktori iz lokalne bolnice su naveli da je devet ljudi ranjeno iz vatrenog oružja, 350 je imalo problema zbog udisanja suzavca, a još >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << 50 je zatražilo pomoć zbog povreda.

Pozivajući se na izjave svedoka, agencija Rojters je prenela da su demonstranti organizovali marš u znak protesta zbog gušenja demonstracija u Taizu, gde su juče poginule dve, a ranjeno na stotine ljudi.

Jemen: Broj žrtava se povećao na 150

Jemen:U eksploziji u fabrici oružja 110 mrtvih

Prevrat u Jemenu!

Predsednička palata u Hodeidi je samo jedna od nekoliko domova jemenskog predsednika Alija Abdulaha Saleha (68). Britanska agencija navodi da se on najverovatnije nalazi u predsedničkoj palati u prestonici Sani.

Demonstranti već nekoliko sedmica protestuju u prestonici Sani i drugim jemenskim gradovima, zahtevajući da Saleh, posle 32 godine na vlasti, podnese ostavku.

Saleh je juče pozvao opoziciju da okonča krizu u zemlji i da prekine sa protestima i blokiranjem puteva ističući da je spreman da razgovara o prenošenju vlasti ali mirnim putem i u ustavnim okvirima.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.