U Japanu od danas stroge kazne za vređanje preko interneta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2022, 08:07

U Japanu od danas stroge kazne za vređanje preko interneta

Vređanje preko interneta u Japanu od danas može biti sankcionisano zatvorskom kaznom od godinu i po i drugim strogim kaznama, odlučile su vlasti Japana.

Primena strožih kazni je značajna, jer „pokazuje da pravne regulative tretiraju sajber maltretiranje kao zločin kojim se treba ozbiljno pozabaviti i deluje kao sredstvo odvraćanja od takvih postupaka“, izjavio je na konferenciji za novinare japanski ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pravde Jošihisa Furukava, prenosi Kjodo.

Furukava je naglasio da odluka o kažnjavanju ne može da se smatra "neopravdanim ograničenjem slobode izražavanja“.

Maksimalna novčana kazna za vređanje preko interneta u Japanu sada je 2.200 dolara, a za najteže oblike sajber nasilja propisano je godinu i po dana zatvora.

Produžiće se i rok zastarelosti u vezi sa vređanjem, sa jedne na tri godine, navodi japanska agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.