U Italiji uhapšen osumnjičeni ekstremista

Izvor: N1 televizija, 28.Mar.2018, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Italiji uhapšen osumnjičeni ekstremista

Italijanska policija je saopštila da je uhapsila jednog Italijana marokanskog porekla opruženog za pripadnost Islamskoj državi i širenje propagande te ekstremističke organizacije na internetu.

Elmahdi Halili (23) je uhapšen u Torinu, saopštile su vlasti, dodajući da policija traga za Italijanima konvertitima koji su prešli u islam i aktivni su u radikalnim kampanjama.

Agencija Ansa navodi da je Halili autor prve propagandne poruke Islamske države na italijanskom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << jeziku.

Policijska akcija je sprovedena dan nakon što je policija u Fođi na jugu Italije uhapsila egipatskog imama optuženog za radikalne verske propovedi u kojima je decu pozivao na nasilje.

U intervjuu za list "La stampa", italijanski ministar unutrašnjih poslova Marko Miniti ukazao je na "pretnju islamskog terorizma u Evropi posle sloma organizacije Islamska država u pojedinim delovima Iraka".

Italijanska agencija Ansa je prenela da su policijske akcije sprovedene širom severa Italije, ali i u Napulju protiv pojedinaca koji su osumnjičeni za povezanost sa islamskim ekstremistima.

"Neka nova vlada nastavi sa deportovanjem onih koji su radikalizovani", rekao je Miniti, prenosi Ansa.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.