U Italiji brod sa 500 imigranta udario u stene, svi spaseni

Izvor: Studio B, 08.Maj.2011, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Italiji brod sa 500 imigranta udario u stene, svi spaseni

Brod sa 500 ilegalnih imigranata, koji je bio na putu za italijansko ostrvo Lampeduza je udario u stene, ali su svi putnici spašeni, javile su agencije.

Neki od putnika su, nakon što je brod, udario u stene, skočili u more. Prema agencijama, obalska straža je spasila sve putnike.

Predstavnik policije Fabricio Pisaneli je izjavio da se upravljač broda pokvario noćas oko četiri sata, kada se brod približavao ostrvu Lampeduza, posle čega je brod zbog jakih vetrova >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << udario u stene. Na preopterećenom i zarđalom brodu bilo je i žena i dece.

Kako navodi agencija Frans pres, brod je prvo krenuo na Maltu, ali ga je obalska straža uputila ka Lampeduzi. U nedelju je još jedan brod sa 800 ljudi stigao na ostvro Lampreduzu. Na to italijansko ostrvo je u poslednjih nekoliko nedelja stiglo više hiljada imigranta iz Libije i Tunisa.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.