U Iranu 2.640 mrtvih od korone, restrikcije za zaustavljanje pandemije

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Mar.2020, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Iranu 2.640 mrtvih od korone, restrikcije za zaustavljanje pandemije

Najmanje 2.640 osoba je do sada umrlo od koronavirusa u Iranu, saopštile su danas vlasti u Teheranu i upozorile stanovnike da će nesumnjivo biti produžen "novi način života" u borbi protiv pandemije.

Pandemija je odnela 123 života u poslednja 24 časa, izjavio je portparol ministarstva zdravlja Kianuš Džahanpur na redovnoj konferenciji za novinare.

On je dodao da je registrovan 2.901 novi slučaj čime se broj zaraženih popeo na 38.309 od kojih je 3.467 u "kritičnom" >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << stanju, dok se 12.391 osoba oporavila nakon hospitalizacije.

"Moramo da se pripremimo da živimo sa ovim virusom sve dok ne bude otkrivena vakcina", rekao je ranije predsednik Hasan Rohani.

Rohani je dodao da će "novi način života" doneti koristi celom društvu i da će "ove promene verovatno ostati na snazi izvesno vreme".

Iran je 25. marta zabranio putovanja među gradovima i ta mera je za sada na snazi do 8. aprila.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.