Izvor: B92, 02.Apr.2010, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Iraku pobegla 23 zatvorenika

Mosul -- Iz zatvora u iračkom gradu Mosulu pobegla su 23 zatvorenika, osuđena za terorizam, saopštila je iračka policija.

Zatvorenici su pobegli jutros kroz rupu koju su napravili u zidu, u zatvoru Ghazlani u južnom delu Mosula, a zatvorski čuvari nisu uočili njihov beg do popodneva, prenela je agencija Rojters.

Policija je navela da su iz zatvora pobegli i pripadnici Al Kaide i drugi "visokorizični osuđenici" i da je iračka vlast podigla stepen budnosti na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojnim i policijskim kontrolnm punktovima u Mosulu, gradu koji se smatra jakim uporištem Al Kaide, udaljenom 390 kilometara severno od Bagdada.

Britanska agencija podseća da je i ranije bilo bekstava osuđenika iz tog zatvora i da je u decembru 2006. godine iz zatvora pobegao rođak bivšeg iračkog lidera Sadama Huseina, pošto je tu bio zatočen pod optužbom da je finansirao sunitske pobunjenike protiv američkih vojnika u Iraku.

Pre tri godine na desetine pripadanika Al Kaide upalo je u zatvor Badouš u Mosulu i oslobodili gotovo 140 zatvorenika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.