U Indoneziji 16 osoba umrlo od trovanja alkoholom

Izvor: Blic, 16.Feb.2010, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Indoneziji 16 osoba umrlo od trovanja alkoholom

Na indonežanskom ostrvu Java 16 osoba je umrlo od trovanja alkohola koji je sadržao u sebi metanol, saopštila je indonežanska policija.

Policija je uhapsila petoricu osumnjičenih proizvođača alkoholnih pića, a tela preminulih ljudi, koji su umrli izmedju 16. i 14. februara, biće ekshumirana kako bi se ustanovio uzrok smrti.

Metanol se koristi kao gorivo i jedan je od sastojaka plastike i boja, a etanol je glavni sastojak alkoholnih pića i neuporedivo je manje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << toksičan od metanola, podseća AP.

Međutim, u Indoneziji se plaća veoma visok porez na etanol što je izazvalo visoku cenu alkoholnih pića i dovelo do stvaranja crnog tržišta vina i drugih pića.

Prošle godine na Baliju i Lomboku je za dve sedmice umrlo 25 ljudi, nakon što su popili piće koje je u sebi sadržalo metanol.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.