Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2020, 08:44

U Indiji više od 2,3 miliona zaraženih koronavirusom

Broj zaraženih koronavirusom u Indiji dostigao je 2,3 miliona, uključujući 60.963 registrovanih u poslednjih 24 sata. Indija je danas prijavila 834 smrtna slučaja, ukupno 46.091.

Ona je po broju zaraženih treća zemlja na svetu, posle Sjedinjenih Država i Brazila, a po broju smrtnih slučajeva peta, a vlasti kažu da je stopa smrtnosti prvi put pala ispod dva odsto.

Premijerka Narendra Modi održala je juče video konferenciju sa zvaničnicima 10 država koji zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << čine oko 80 odsto ukupnih slučajeva Indije, pozivajući ih da rigorozno primene strategije zadržavanja, nadzora i traženja kontakata kako bi se stopa smrtnosti smanjila na ispod 1 odsto.

Ona je pozvala i da se testiranje pojača u nekoliko država, kao što je to bilo u prestonici Delhiju.

Indijski savet za medicinska istraživanja, prvo indijsko telo za medicinska istraživanja, saopštilo je da je više od 733.000 uzoraka testirano juče na Kovid-19, ali nije saopšteno koliko je prošlo zlatni standardni RT-PCR test u poređenju sa testom na antigen, jeftiniji i efikasniji iako manje precizan test krvi koji traži antitela.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Indiji više od 2,3 miliona zaraženih korona virusom

Izvor: Danas, 12.Avg.2020

Broj zaraženih korona virusom u Indiji dostigao je 2,3 miliona, uključujući 60.963 registrovanih u poslednjih 24 sata.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.