U Hrvatsku dosad ušlo 21.000 izbeglica, u Sloveniju 1.500

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Sep.2015, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Hrvatsku dosad ušlo 21.000 izbeglica, u Sloveniju 1.500

U Hrvatsku je od početka izbegličke krize do subote u 13 sati ušlo oko 21.000 izbeglica, od čega ih je 2.500 trenutno u Tovarniku, objavilo je danas hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U saopštenju se navodi i da je tokom današnjeg dana iz Hrvatske izašlo oko 3.000 izbeglica, prenose hrvatski mediji.

Istovremeno je u Sloveniju ušlo više od 1.500 izbeglica, dok još 600 čeka na ulazak na granici sa Hrvatskom, saopštila je danas slovenačka policija. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Jedna trećina registrovanih izbeglica je iz Sirije, druga trećina iz Avganistana, dok ostali kažu da su iz Iraka i drugih država na Bliskom istoku, u Aziji i Africi, navela je policija.

Državni sekretar ministarstva unutrašnjih poslova Slovenije Boštjan Šefic izjavio je da "policija ima punu kontrolu i da je bezbednosna situacija dobra", preneo je AP.

Većina izbeglica želi da prođe kroz Sloveniju na svom daljem putu ka zapadnoj Evropi.

Slovenački mediji izveštavaju da je oko 250 ljudi krenulo pešice ka Austriji iz izbegličkog centra u Mariboru na severoistoku zemlje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U HR ušla 21.000 izbeglica, izašlo više hiljada

Izvor: Akter, 19.Sep.2015

Oko 21.000 izbeglica ušlo je u Hrvatsku od srede ujutro do danas do 13 sati, saopštilo je hrvatsko ministarstvo unutrašnjih poslova..Najviše izbeglica, oko 2.500, i dalje je u Tovarniku i od tog mesta organizuje se njihov prevoz do granice s Mađarskom i preuzimanje s mađarske strane...Policija...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.