U Hongkongu haos posle sukoba policije i demonstranata

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Avg.2019, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Hongkongu haos posle sukoba policije i demonstranata

U centru Hongkonga danas je vladala haotična atmosfera nakon što se policija sukobila sa demonstrantima koji su se okupili uprkos zabrani.

Policija je zabranila proteste zbog opasnosti od nasilja podsećajući na nasilje prošle nedelje, ali je ipak nekoliko desetina hiljada građana danas izašlo na ulice.

Policija je intervenisala i rasturila protest vodenim topovima, koji su bili napunjeni vodom obojenom u plavu boju,što će omogučiti policiji da prepozna demonstrante, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kao i suzavcem.

Lokalni mediji su preneli da je uhapšen veliki broj ljudi ali se na zna tačan broj.

Protesti su počeli u junu, zbog u međuvremenu suspendovanog predloga zakona o ekstradiciji koji predviđa izručenje osumnjičenih Pekingu. Protivnici tog zakona navode da on predstavlja pretnju slobodama Hongkonga, garantovanim u narednih 50 godina od 1997. kada je Velika Britanija predala tu teritoriji Kini.

Demonstranti traže ostavku Keri Lam i istragu o tome da li je policija koristila prekomernu silu u suzbijanju protesta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U Hongkongu haos posle sukoba policije i demonstranata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Avg.2019

U centru Hongkonga danas je vladala haotična atmosfera nakon što se policija sukobila sa demonstrantima koji su se okupili uprkos zabrani. Policija je zabranila proteste zbog opasnosti od nasilja podsećajući na nasilje prošle nedelje, ali je ipak nekoliko desetina hiljada gradjana danas izašlo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.