U Herceg Novom otkriven spomenik kralju Tvrtku

Izvor: Press, 27.Okt.2013, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Herceg Novom otkriven spomenik kralju Tvrtku

Skulpturu, delo akademskih vajara iz Beograda Dragoljuba i Miodraga Dimitrijevića, svečano je otkrio hercegnovski gradonačelnik Dejan Mandić u prisustvu velikog broja građana.
Time je realizovana deceniju stara inicijativa Skupštine opštine Herceg Novi da se podigne spomenik kralju Tvrtku koji je pre 631 godinu osnovao grad.
"Danas smo zaokružili ovu priču na zajedničko zadovoljstvo grada, njegovih žitelja, posjetilaca, poklonika i prijatelja", kazao je Mandić, otkivajuću >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << spomenik.
Impozantna skulptura, visoka šest metara i teška 1,2 tone, koja prikazuje kralja Tvrtka sa krstom i mačem u rukama, postavljena je u centru Herceg Novog, na samoj obali, okrenuta prema Starom gradu.
Sponemik je otkriven povodom Dana Opštine Herceg Novi koji se obeležava sutra, 28.oktobra.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Herceg Novom spomenik kralju Tvrtku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2013

U Herceg Novom je danas inaugurisan spomenik kralju Tvrtku Prvom Kotromaniću, osnivaču grada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.