U Francuskoj opada pritisak na bolnice zbog koronavirusa

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Maj.2020, 22:51

U Francuskoj opada pritisak na bolnice zbog koronavirusa

Broj obolelih od koronavirusa koji se nalaze u bolnicama na reanimaciji u Francuskoj nastavlja da pada, sa 1.701 pacijentom, odnosno 44 manje nego pre 24 časa, dok je u bolnicama zabeleženo još 75 umrlih, saopštila je danas Opšta uprava za zdravlje.

Broj obolelih na reanimaciji, što odražava pritisak na bolnički sistem, u padu je od 9. aprila posle dostizanja vrhunca od 7.148 ljudi. Prema upravi, danas se u bolnicama nalazi još 17.383 ljudi.

Kako je navedeno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << još 75 ljudi je umrlo od juče u bolnicama, što je ukupno 17.945 umrlih u bolnicama od 1. marta. Time je broj umrlih od korona virusa u Francuskoj uključujući umrle u domovima za stare povećan na 28.289.

Novi bilans ne uključuje umrle u domovima za stare i drugim socijalnim ustanovama od juče, a ti podaci će biti dostupni tek u ponedeljak.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.