Izvor: RuskaRec.ru, 06.Feb.2017, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Estoniju stigla teška tehnika američke vojske

Teška tehnika pešadijske čete prvog bataljona tenkovskog puka američke vojske stigla je u Estoniju, saopštio je Glavni štab estonske vojske. Kremlj saopštio dokad će „Iskanderi” ostati u Kalinjingradu „Teška tehnika pešadijske čete, u kojem sastavu su tenkovi i oklopna vozila pešadije, stigla je u Estoniju na stanicu Tapa. U toku je istovar. Pripadnici čete stigli su u petak prošle nedelje ”, navodi vojni resor, prenosi RIA „Novosti”. Ranije su predstavnici američke >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << ambasade u Talinu rekli da će u Estoniji biti razmeštena četa pešadije prvog bataljona 68. tenkovskog puka američke vojske. Naoružanje čete čine četiri tenka M1A2 Abrams i 15 oklopnih vozila pešadije Bradley. Kremlj vidi pretnju u razmeštanju američkih snaga u Poljskoj Novopridošli vojnici će zameniti četu 503. pešadijskog puka 173. vazdušno-desantne brigade, koja je u Estoniju stigla u septembru 2016. godine. Razmeštanje tehnike i vojnih snaga realizuje se u okviru nove faze operacije Atlantic Resolve. Ova misija ima za cilj pružanje podrške saveznicima u NATO-u u baltičkim zemljama i Poljskoj. Američka vojska će ostati u Estoniji do proleća, dok ne počnu da stižu jedinice međunarodnog bataljona NATO-a.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Američka vojna tehnika stigla na domak granice sa Rusijom

Izvor: Vesti-online.com, 06.Feb.2017

Teška tehnika pešadijske čete prvog bataljona oklopnog puka Vojske SAD stigla je u Estoniju, saopštio je Glavni štab odbrambenih snaga Estonije...- Teška tehnika pešadijske čete, u čijem sastavu su tenkovi i pešadijska borbena vozila, stigla je u Estoniju na stanicu Tapa. Trenutno je u toku...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.