U Dubrovniku uhapšeni članovi italijanske mafije

Izvor: NaDlanu.com, 02.Jun.2012, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Dubrovniku uhapšeni članovi italijanske mafije

ZAGREB, 2. juna 2012. (Beta) - Državljani Italije, otac i sin Antonio i Alešandro Melato, uhapšeni su u Dubrovniku na temelju Intepolove poternice koja im sumnjiči za krijumčarenje kokaina i pranje novca, javili su u subotu hrvatski mediji.

ZAGREB, 2. juna 2012. (Beta) - Državljani Italije, otac i sin Antonio i Alešandro Melato, uhapšeni su u Dubrovniku na temelju Intepolove poternice koja im sumnjiči za krijumčarenje kokaina i pranje novca, javili su u subotu hrvatski mediji.Navodno >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << je Antonio Maleto na čelu jedne od grupa ozloglašene kalabreške mafije Ndranghete. Poslednjih sedmica traje velika medjunarodna akcija njenog razbijanja, objavila je Hrvatska radiotelevizija (HRT).Županijski sud u Splitu odredio im je ekstradicioni pritvor od 40 dana, a njihovi advokati najavili su žalbu na tu odluku.HRT navodi da Ndrangheta nije toliko poznata kao sicilijanska Cosa Nostra, ali diplomatski izvori SAD-a procenjuju da na trgovini drogom, ucenama i pranju novca godišnje zaradi najmanje 3 odsto italijanskoga BDP-a.Ozloglašeni su zbog okrutnosti, posebno prema onima koji svedoče protiv njih. Medjusobno su vodili nekoliko krvavih ratova u kojima je poginulo gotovo hiljadu ljudi , a nisu se suzdržavali ni od ubijanja političara na javnim mestima.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.