Izvor: RuskaRec.ru, 31.Jan.2017, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Donjecku počela evakuacija stanovnika

Saradnici Ministarstva za vanredne situacije samoproklamovane Donjecke Narodne Republike počeli su evakuaciju stanovnika iz severnog dela Donjecka koji žele na bezbednom mestu da sačekaju prestanak granatiranja, prenosi Gazeta.Ru. Borbe u Donbasu: Šta žele da postignu DNR i Ukrajina? „Počeli smo evakuaciju stanovnika severnih rejona Donjecka. Na molbu ovdašnjih stanovnika koji žele da napuste zonu izloženu granatiranju saradnici Ministarstva za vanredne situacije sprovode operaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << spasavanja”, navodi se u saopštenju. Ranije je zamenik komandanta operativne komande samoproklamovane Donjecke Narodne Republike Eduard Basurin izjavio da se nastavlja granatiranje sa položaja Oružanih snaga Ukrajine. Operativna komanda DNR je saopštila da je u regionu u ponedeljak ubijeno preko 10 i ranjeno preko 15 ukrajinskih vojnika u pokušaju da napadnu položaje dobrovoljačkih snaga. 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Donjeck ostao bez vode zbog granatiranja

Izvor: Vostok.rs, 01.Feb.2017, 12:38

Stanovnici Donjecka i susedne Makejevke su ostali bez vode zbog granatiranja kijevskih snaga, objavljeno je u pres-službi kompanije «Voda Donbassa». «Kao rezultat granatiranja od strane ukrajinske vojske oštećena je stanica za filtriranje vode. Snabdevanje vodom u gradu Donjecku, kao i u oblasti...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.