U Bugarskoj vladi komunistički špijuni

Izvor: Vesti-online.com, 27.Nov.2009, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Bugarskoj vladi komunistički špijuni

Bugarska vlada premijera Bojka Borisova ima tri člana koja su u vreme komunizma bili špijuni. U novoj vladi su zaposleni na mestu ministra i dva zamenika ministara, stoji u izveštaju Odbora za otvaranje arhiva pošto su proučene dokumentacije više od 40 članova bugarske vlade.

Na optužbu o špijunaži, ministar Dimitrov je rekao da je bio zadužen za ispitivanje dokumenata o istoriji bugarske u arhivima u inostranstvu, prenose bugarski mediji.

Prema utvrđenim podacima, špijunažom su se bavili i zamenik ministra spoljnih poslova Krasimir Kostov i zamenik ministra unutrašnjih poslova Pavlin Dimitrov.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Otvoren dosije o saradnji sa DB

Izvor: Danas, 28.Nov.2009, 00:30

Zamenik ministra spoljnih poslova Bugarske zadužen za odnose sa EU Krasimir Kostov podneo je ostavku pošto je sarađivao sa komunističkom tajnom službom. Bugarski premijer Bojko Borisov prihvatio je ostavku koju je Kostov podneo iz „ličnih razloga vezanih za njegovu pripadnost strukturama bivše...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.