U Bugarskoj minus 24 stepena

Izvor: Glas javnosti, 30.Jan.2012, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Bugarskoj minus 24 stepena

SOFIJA - Izuzetno niske temperature zabeležene su danas u Bugarskoj, gde je jutros u nekim oblastima izmereno minus 24 stepena Celzijusovih, a štampa piše da je pet osoba stradalo u snežnim olujama koje su tu zemlju pogodile prošle sedmice.

Najniže temperature, minus 24 i minus 23,4 stepena, izmerene su jutros u Čirpanu na jugu Bugarske i u centralnom gradu Sevlijevo, navodi meteorološka služba, koja za naredne dane najavljuje dalji pad temperature.

U nedostatku zvaničnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << podataka, štampa danas piše da je u snežnim olujama prošle sedmice stradalo petoro ljudi.

Većina žrtava su starije osobe, koje su se izgubile na putevima nedaleko od svojih sela.

Glavni putevi kroz Bugarsku raščišćeni su krajem prošle sedmice, ali su lokalni putevi i ulice u velikom broju mesta, računajući Sofiju, i dalje pod ledom.

Broj povređenih s frakturama je u znatnom porastu. Više od 170 škola u zemlji danas je zatvoreno, od čega 129 zbog epidemije gripa, a 44 zbog nedostatka grejanja, saopštilo je bugarsko ministarstvo obrazovanja.

U Bugarskoj danas duva i jak vetar, zbog kojeg je zatvorena luka u Varni.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.