U Briselu zdravstveni radnici na skupu traže bolje finansiranje zdravstva

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Sep.2020, 18:44

U Briselu zdravstveni radnici na skupu traže bolje finansiranje zdravstva

Nekoliko hiljada zdravstvenih radnika protestovalo je danas u Briselu gde od vlasti traže bolje finansiranje zdravstva u zemlji koja je poslednjih meseci teško pogođena epidemijom koronavirusa.

Demonstranti žele da izvrše pritisak na belgijsku vladu (koja još nije formirana od parlamentarnih izbora održanih pre godinu i po dana zbog nesuglasica među stranakama) da izdvoji više novca za zdravstveni sistem, koji je pogođen epidemijom koronavirusa.

"Naši životi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i naše bake su važniji od vašeg profita", navodi se na transparentu jedne grupe koja sebe naziva "antikapitalističkom levicom".

Belgija je jedna od najviše pogođenih evropskih zemalja u epidemiji korona virusa, sa skoro 10.000 mrtvih od 11,5 miliona stanovnika.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.