U Boru ukinuta vanredna situacija, na snazi preporuke Štaba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2020, 16:36

U Boru ukinuta vanredna situacija, na snazi preporuke Štaba

Gradski Štab za vanredne situacije u Boru doneo je danas odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji tog grada zbog poboljšanja epidemiološke situacije, a na snazi ostaju preporuke republičkog Kriznog štaba.

Kako je objavljeno na sajtu grada, odluka o ukidanju vanredne situacije doneta je na osnovu predloga Stručno-operativnog tima za higijensko-epidemiološke mere Štaba za vanredne situacije grada Bora.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milkić izjavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je epidemiološka situacija na teritoriji grada dosta povoljnija nego na početku uvođenja vanredne situacije.

"Iz tih razloga, a na osnovu predloga Stručno-operativnog tima, gradski Štab doneo je odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji grada. Mi u Boru na današnji dan imamo 20 osoba koje su pozitivne na virus, sa blagom kliničkom slikom, što govori o tome su Borani ovog puta pokazali odgovornost u poštovanju mera", rekao je Milkić.

Kako bi se zadržao trend smanjenja broja obolelih, Štab za vanredne situacije grada Bora izdao je preporuke identične republičkim, kojima se preporučuje građanima da i dalje nose maske u zatvorenim prostorima i da poštuju fizičku distancu.

Na Grudnom odeljenju gradske Opšte bolnice trenutno se nalazi 15 pacijenata, od kojih je dvoje pozitivno, dok se za tri pacijenta čekaju rezultati testiranja.

Direktor Opšte bolnice u Boru Goran Joksimović kaže da s obzirom na smanjen broj novootkrivenih slučajeva virusa, kao i na broj pacijenata koji se nalaze na Grudnom odeljenju, zadovoljni su trenutnom epidemiološkom situacijom u gradu.

"Iako mere sada nisu obavezujuće, ponovo ću apelovati na građane da se pridržavaju preporučenih mera jer su se dosad pokazale kao efektne", rekao je Joksimović.

Od početka pandemije, u Boru je zabeležen ukupno 271 slučaj virusa, 244 osobe su se oporavile, dok je, nažalost, sedam osoba preminulo od posledica virusa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.