U BiH iz Hrvatske vraćeno više od 7.000 migranata u prošloj godini

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Jan.2021, 13:32

U BiH iz Hrvatske vraćeno više od 7.000 migranata u prošloj godini

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) Nermin Kljajić izjavio je nakon sjednice Komisije za sigurnost Parlamenta Federacije BiH koja je održana u četvrtak u Bihaću,  kako je u prošloj godini iz Republike Hrvatske na ilegalan način, odnosno protivno Sporazumu o readmisiji, u Bosnu i Hercegovinu vraćeno 7.210 migranata. "Ljudi su pretežno vraćeni na područje našeg kantona, odnosno grada Bihaća i općine Velika Kladuša. Nažalost Granična policija BiH prezentira...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

MUP Unsko-sanskog kantona: Iz Hrvatske na ilegalan način u BiH vraćeno 7.210 migranata

Izvor: Blic, 15.Jan.2021

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić izjavio je da je u prošloj godini iz Hrvatske u BiH vraćeno 7.210 migranata na ilegalan način, odnosno protivno Sporazumu o readmisiji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.