Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Avg.2020, 11:24

U Belorusiji uhapšeno još 700 demonstranata, ukupno 6.700

Belorusko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je prošle noći uhapšeno još 700 demonstranata, četvrtog dana postizbornih protesta koji su nasilno suzbijeni.

Time je ukupan broj uhapšenih od početka protesta porastao na 6.700.

Ministarstvo je u saopštenju ocenilo da su nemiri "izgubili masovni karakter", ali je "nivo agresivnosti prema snagama bezbednosti i dalje visok", prenosi agencija Frans pres.

Ministarstvo je navelo da su ove >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nedelje povređena 103 policajca od kojih je 28 u bolnicama.

Nije navedeno koliko je povređenih demonstranata protiv kojih je policija, uz suzavac i pendreke, upotrebila i gumene metke i šok bombe.

Hiljade Belorusa protestovale su sinoć u Minsku i drugim gradovima, a agencija AP javlja da su i jutros stotine ljudi na ulicama glavnog grada.

Demonstranti tvrde da su izbori, održani u nedelju, pokradeni kako bi predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko produžio 26-godišnju autoritarnu vladavinu.

Po zvaničnim rezultatima izbora, Lukašenko je osvojio 80 odsto glasova, a njegova glavna protivkandidatkinja Svetlana Tihanovskaja 10 odsto.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Belorusiji uhapšeno 6.700 demonstranata

Izvor: B92, 13.Avg.2020

Belorusko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je prošle noći uhapšeno još 700 demonstranata, četvrtog dana postizbornih protesta...Time je ukupan broj uhapšenih od početka protesta porastao na 6.700...Ministarstvo je u saopštenju ocenilo da su nemiri "izgubili masovni karakter",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.