U BERLINU DESNIČARI PRETUKLI MLADIĆA IZ EKVADORA

Izvor: Kurir, 19.Dec.2010, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U BERLINU DESNIČARI PRETUKLI MLADIĆA IZ EKVADORA

BERLIN - Trojica desničara, iz neonacističke scene, pretukla su jednog mladića sa Ekvadora, koji je zadobio teške povrede glave i tela, javljaju nemački mediji.

Napad se dogodio u nedelju rano ujutru u nemačkom gradu Magdeburgu, dok je mladić, zajedno s dve devojke, jednom Nemicom i jednom Meksikankom, čekao autobus.

Policija je identifikovala tri mladića-stara 18, 21 i 23 godine, kao moguće počinioce.

U napadu na mladića iz Ekvadora, koji je prebačen >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u bolnicu, lakše je povređena i Meksikanka, dok je pokušavala da odbrani prijatelja.

Kada je reč o mladim Nemcima i njihovom odnosu prema strancima, jedna studija, predstavljena lane, pokazala je da je svaki sedmi mladi Nemac neprijateljski raspoložen prema strancima.

To su rezultati istraživačkog projekta ''Mladi u Nemačkoj kao počinioci i žrtve nasilja'', koja je pokazala, takođe, da je 4,9 odsto mladih ispitanika muškog pola izjavilo da su članovi neke desno ekstremne grupe ili družine.

Kod devojaka taj procenat je niži i iznosi 2,6 odsto.

Kada je reč o ovoj studiji, mediji navode da su istraživači u 2007. i 2008. godini u 61 okrugu u Nemačkoj, ispitali skoro 45.000 srednjoškolaca, prosečne starosti oko 15 godina i dodatno još 8.000 mladih.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka: Trojica desničara pretukla mladića iz Ekvadora

Izvor: Blic, 19.Dec.2010

BERLIN - Trojica desničara, iz neonacističke scene, pretukla su jednog mladića sa Ekvadora, koji je zadobio teške povrede glave i tela, javljaju nemački mediji...Napad se dogodio rano jutros u nemačkom gradu Magdeburgu, dok je mladić, zajedno s dve devojke, jednom Nemicom i jednom Meksikankom,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.