Izvor: Blic, 09.Okt.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Australiji 40 zatvorenika preuzelo kontrolu nad delom zatvora

Oko 40 zatvorenika preuzelo je kontrolu nad jednim delom zatvora u Australiji tokom nereda koji izbio, saopštila je policija i uprava zatvora.



Portparol zatvora Port Ogasta, u mestu Adelajd u južnoj Australiji, izjavio je da u neredima nisu učestvovali čuvari i da nema talaca, preneo je Rojters. Na veb sajtu "Adelajd nau" piše da je tenzija u zatvoru porasla poslednjih nekoliko meseci zbog prebukiranosti. Port Ogasta je zatvor za 280 zatvorenika, među kojima ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << onih sa specijalnim potrebama i onih kojima je potrebna zaštita. Zatvorska ustanova, koja se nalazi 300 kilometara jugozapadno od mesta Adelajd, glavnog grada Južne Australije, obuhvata i objekte za smeštaj do osam zatvorenica. U žižu javnosti Port Ogasta je došao jula 2004, kada je otkriveno da su zatvorenici prolazili kroz rupu u ogradi i odlazili na zabave u obližnjem gradiću, a vraćali se s pornografskim časopisima i cigaretama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.