Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Okt.2020, 08:45

U Argentini više od milion zaraženih, virus i u Ognjenoj zemlji

Argentina je u ponedeljak imala više od milion pozitivnih na koronavirus od izbijanja epidemije, a porast broja zaraženih beleži se i u najjužnijem gradu na svetu - Ušuaji.

Ognjena zemlja, najjužnija naseljena provincija Argentine, ima oko 150.000 stanovnika i više od 8.000 potvrđenih slučajeva korona virusa.

Lekari su u gradu tokom poslednjih mesec dana morali da učetverostruče broj kreveta za pacijente obelele od kovid-19. Pre mesec dana se od kovid-19 lečilo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sedam pacijenata, a sada ih je 28.

Najmanje 60 odsto testiranih poslednjih dana pozitivno je na virus.

"Bili smo primer i zemlji...Očigledno je da je neko doneo virus", kaže direktor regionalne bolnice u Ušuaji, Karlos Guljelmi.

U Latinskoj Americi se očekuje da će još tri države uskoro beležiti više od milion zaraženih - Kolumbija, Meksiko i Peru.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U Argentini više od milion zaraženih, virus i u Ognjenoj zemlji

Izvor: Danas, 20.Okt.2020

Argentina je u ponedeljak imala više od milion pozitivnih na korona virus od izbijanja epidemije, a porast broja zaraženih beleži se i u najjužnijem gradu na svetu - Ušuaji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.